Rocket

Kennel Kewstock

Kewstock Off His Rocket LP1 LP2 LP3 LPelite DKLPCH DKELCH / Rocket

Rocket har løbet meget lidt agility. Han har negle, der meget nemt flækker og tåler ikke så godt kontaktfelt forhindringerne. Han har til gengæld været min primære lydighedshund de sidste seks år. Han vandt Årets Hund i LP2 i 2007 og DM i LP3 i 2008. Siden har han været deltager i eliteklassen og har været med til VM 2010 og NM 2011.

2013 startede med gode intentioner om en plads på landsholdet. Rocket vandt eliteklassen i Sorø (Border Collie Klubben) og lavede også et godt program til udtagelsesprøven dagen efter. DKK lavede derefter en ny udtagelsesprøve måneden efter i en alt for lille hal til at alle kunne være der sammen med hunde, bure, stole, plads til opvarmning osv. Jeg var ikke vildt med tanken om at Rocket skulle ligge en hel dag i bilen i starten af marts måned og vidste vilkårene ville irritere mig meget. Når man i bund og grund træner for at have det sjovt med sin hund og ikke ser hunden som redskab til at vinde noget, er der meget lidt, der skal til før man vælger ting fra.

Så måtte vi nøjes med Årets Hund, DM og NM senere på året. Men de internationale prøver lå på nogle uheldige weekender (samme weekend som DcHs DM blandt andet) og en plads på holdet til NM, samt Årets Hund finalen har vi også vinket farvel til. Rocket har været med til en kreds prøve i år – fald eller knald med hensyn til en plads til DM. Igen leverede han et godt program til hele 300,5 pt. Så DM i lydighed bliver det eneste Rocket skal være med til i 2013. Vi kommer igen i 2014!

Vi har kastet os over rally sporten – bare for at lave noget andet end eliteprogrammet år efter år. Begynderklassen gik ikke så godt for os, da Rocket er meget glad for sin line. Hver gang jeg skulle lave en tysker vending eller han skulle sidde foran hapsede Rocket linen. Siden linen har fået lov til at blive udenfor ringen, er det gået meget bedre. Der er dog delte meninger om Rockets ’stil’. En gang mistede jeg 18 pt. mellem posterne! Tænk hvis man havde mistet 18 pt. i eliten – så havde man også mistet den næste øvelse, inden den var påbegyndt!

Rocket er en stor og meget glad dreng, der gerne vil nusses fuldtid. Familien er enig, at han kan være belastende. Han er også enormt ’ømskindet’ og piber ved det mindste – også ved tanken om at der kunne ske ham noget! Alligevel findes der ikke en mere glad bamse!